OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA MS

Jučer smo imali jedan lijep Dan.

28. 05.2023.g VISOKO, Park Ravne, u organizaciji SUOMSFBiH i MS ZDK-a povodom obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze. Upriličeno je druženje za kantonalna udruženja Federacije, koja su članice Saveza.

Upriličen je ručak te podjela vitamina D3 donirano od Amsal farmaceutske kuce. Aktivnost je finansijski podržana od ZDK, gospodina Semira Osmanagić u dijelu koji se odnosi na omogućavanje korištenja šadrvana, parking prostora i obilaska tunela bez finansijske naknade i Dženana Hadžimejlić-Čišija , kojima se ovim putem zahvaljujemo. Iako je dan bio popraćen kišom dobrog raspoloženja nije falilo!

Učešće je uzelo oko šezdeset članova i članova njihovih porodica, prijatelji. Predavanje i individualne konsultacije održala je profesorica Jasminka Đelilović-Vranić.

Članovi oboljeli od multiple skleroze, članovi njihovih porodica imali su priliku obići podzemne Tunele kao jedan vid terapije.

Pozitivna iskustva prenijeli su nam naši članovi, koji su istakli da prilikom posjete i boravka u tunelima su osjetili pozitivnu energiju i snagu koja ih je motivisala da ostanu duže u podzemnim tunelima poznatih Visockih piramida. Ovom posjetom omogućeno nam je bilo i boravak u prostoriji gdje se nalazi energetski kamen.