Redovna-izvještajna Skupština „Feniks“ Udruženja oboljelih od multiple skleroze

Danas, 22.10.2023.godine održana je redovna-izvještajna Skupština „Feniks“ Udruženja oboljelih od multiple skleroze.

Sjednici Skupštine su prisustvovali članovi Skupštine, članovi Udruženja te gosti iz SUOMS FBiH, Prof. dr Jasminka Đelilović-Vranić i Edin Čisija.

Skupština je održana u prostorijama udruženja 43. Drinske br.24b sa početkom u 13h.

Sjednicu redovno-izvještajne Skupštine vodila je predsjedavajuća Skupštine Arnela Mršo.

Nakon završene Sjednice u 14i 30h održan je i radni sastanak.

Tema: Imunomodulatori ZZORFBiH-e

Predsjednica SUOMSFBiH prof. dr. Jasminka Đelilović-Vranić dala je savjete i upute oboljelim o dodjeli i načinu imunomodulatornih terapija te sam značaj terapija za oboljele od multiple skleroze.

Edin Čišija, predsjednik Skupštine SUOMSFBiH iznio je (što su učestali upiti članova i članica Saveza) i ukazao na rad Saveza tj. način finansiranja rada Saveza, te gdje sve i na koji način finansijska sredstva u skladu sa zakonom mogu biti usmjerena.

Dijana Pleh, UN Konsultacije o procjeni stanja OSI.

Obzirom da je predsjednica Dijana Pleh ispred SUOMSFBiH i „Feniks“ Udruženja oboljelih od MS-e BPK-a Goražde sa još dva delegata Saveza prisustvovala UN Konsultacijama, danas je između ostalog, podnošenja izvještaja o radu Udruženje te finansijskog izvještaja i utrošku finansijskih sredstava, izvijestila prisutne o svom izlaganju na sastanku UN koji je održan u Sarajevu.

Razgovor, upiti, te savjeti od strane Dr. Jasminke Đelilović-Vranić nastavljeni su u restoranu „Lelo“ uz ručak i kafu.

Zahvaljujemo se članovima na dolasku i ugodnoj radnoj atmosferi. Također se zahvaljujemo predstavnicima SUOMSFBiH-e što su prisustvovali Sjednici Skupštine i dali odgovore na mnoga pitanja prisutnih.